Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı)

Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı ıspanak püresi
- 1 paket krema
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta beyazı (sarısı dışına ayrılacak)
- 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı yahut sade yağ
- 3-4 su bardağı kadar un (hamuru hafif ele yapışacak)
İçine;
- 1 su bardağı labne peyniri
Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce ıspanakları hazırlıyoruz. Saplarını koparıp yapraklarını yeterlice yıkıyoruz. Derin bir kaba alıp üzerine 2 su bardağı kaynar su döküp üzerini kapatıyoruz. 10 dakika kadar bekletiyoruz. Müddet sonunda ıspanakların suyunu sıkarak sürüyoruz.
- Sıvı gereçleri yoğurma kabına koyup, karıştırıyoruz. 1 su bardağı un ve mayayı ekleyerek yormaya başlıyoruz. 2. su bardağı undan sonra tuzunu da ekleyerek devam ediyoruz.
- Hafif ele yapışan yumuşak bir hamur olunca un eklemeyi bırakıyoruz ve biraz daha yoğuruyoruz. Hazır olan hamuru hava almayacak biçimde örtüp 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Fırını 175 derecede ısıtıyoruz. Mayalanan hamurdan bezeler yapıp yuvarlak biçimde açıyoruz. Gerekirse un serpebilirsiniz. Ortasına peynirden koyup kapatıyoruz. Kenarlarını kesip yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine diziyoruz.
- Tüm hamur bitince üzerini kapatıp, 10 dakika tepsi mayasına bırakıyoruz. Üzerine çok az yumurta sarısı sürüp fırına veriyoruz.
- 175 derecede 35 dakika pişiriyoruz. Üzeri ve altı hafif kızarınca fırından çıkarıp üzerine pak bir bez örüyoruz. Ilıyınca yiyoruz şahane oluyor.
Ispanaklı Labneli Poğaça (Mayalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







