Jersey Süt Yoğurtu

Jersey Süt Yoğurtu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 lt jersey süt
- 1 tatlı kaşığı maya
Jersey Süt Yoğurtu Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1 lt süt kaynatılır. Süt yaklaşık 44 dereceye kadar soğutulur.
- Oda sıcaklığındaki bir tatlı kaşığı yoğurt mayası uygunca çırpılır. Yoğurt yapılacak sütten bir iki kaşık mayalık yoğurta koyulur ve biraz daha çırpılır. İsterseniz mayaya bir çay kaşığı şeker ve bir tutam aa tuz ek edebilirsiniz ben kullanmıyorum.
- Sıvılaşan maya mayalanacak süte koyulur yavaşça karıştırılır. Üzeri ve altı havlular ile kapatılır. 12 saat mayalanmaya bırakılır. 12 saat sonunda yoğurt buzdolabında bir gece saklanır ve tüketime hazır hale gelir.
Jersey Süt Yoğurtu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



