Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında)

Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında) Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı ya da margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı civarı)

Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bütün sıvı materyaller ve şeker yoğurma kabında güzelce karıştırılır.
  2. Un, kabartma tozu ve vanilya eklenip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğuruyoruz.
  3. Hamur 15-20 dk vaktiniz varsa buzdolabında dinlendirilir.
  4. Kurabiye hamuruna kurabiye aparatıyla form veriyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 170°c fırında, hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuyunca servis tabağına alınır.

Tırtıl Kurabiye (Hazır Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hint Yemeği (Dhal Baingan Ya Da Dal Baingan)
Haşhaşlı Çörek
Pasta Tarifi
İçli Köfte
Havuçlu, Kabaklı, Patatesli Çorba
Muzlu Yaş Pasta ( 30 Dakikada)
Hdabla | © 2024 |