Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
- Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı yahut margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağı
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı portakal suyu
- 1 portakal rendesi (küçükse 2 tane de olur)
- 2 su bardağından biraz eksik toz şeker
- 1 adet kabartma tozu
- 1 adet vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
- Aldığı kadar un (toplamda 6.5 su bardağı masraf fakat yinede ayarlayın )
Üzeri için;
- Yumurtanın sarısı
- İsteğe bağlı ceviz yahut fındık
Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, portakal suyu ve rendesi, şeker, vanilya, kabartma tozu, karbonat, aldığı kadar un koyup hamur haline getirelim.
- Yuvarlayıp tepsiye dizelim
- Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı ceviz ek edelim.
- 170 derece de 25 dakika pişirelim.
Afiyet olsun
Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
