Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yumurta (1 adedinin sarısı üzerine)
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı yahut margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağı
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal rendesi (küçükse 2 tane de olur)
  • 2 su bardağından biraz eksik toz şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • Aldığı kadar un (toplamda 6.5 su bardağı masraf fakat yinede ayarlayın )

Üzeri için;

  • Yumurtanın sarısı
  • İsteğe bağlı ceviz yahut fındık

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, sıvı yağ, yoğurt, portakal suyu ve rendesi, şeker, vanilya, kabartma tozu, karbonat, aldığı kadar un koyup hamur haline getirelim.
  2. Yuvarlayıp tepsiye dizelim
  3. Üzerine yumurta sarısı ve isteğe bağlı ceviz ek edelim.
  4. 170 derece de 25 dakika pişirelim.
    Afiyet olsun

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Harput Köfte (Elazığ Mutfağı)
Karnabahar Mantı (8+ Ay)
Etli Kuru Börülce Yemeği ( 100 Gr Etle Çok Lezzetli Ana Yemek )
Tavuklu Bezelye Yemeği
Granola (Videolu)
Pratik Sosisli Sandviç
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet