Yeşilim Tatlısı

Yeşilim Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 25 adet ıspanak yaprağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 150 gram margarin
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilin
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 paket antep fıstıklı puding
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Alabildiğince un

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon

Yeşilim Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şekeri ve suyu tencereye alalım, şeker eriyene kadar karıştıralım.
  2. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon damlatıp, 20 dk kaynatıp, soğumaya bırakalım.
  3. Yıkayıp kuruladığımız ıspanakları yarım çay bardağı sıvı yağ ile blender yardımıyla püre haline getirelim.
  4. Yoğurma kabına oda sıcağında yumuşamış margarini, yumurta, kabartma tozu, vanilin, ıspanak püresini ve şekeri alıp düzgünce karıştıralım.
  5. Daha sonra sırasıyla irmik, puding, ceviz ve unu ek edip ele yapışmayacak yumuşak hamur elde edelim (unu denetimli ekleyelim)
  6. Hamurdan küçük kesimler alıp, rulo haline getirelim.
  7. Üç parmak olacak biçimde keselim ve fırın tepsisine yerleştirelim.
  8. 180°ısıttığımız fırına gönderelim 30 dk boyunca pişirelim.
  9. Fırından çıkan tatlıları 2 dk bekletip soğuk şerbeti dökelim. (tatlı sıcak şerbet soğuk)
  10. 4 saat dinlendikten sonra servise hazır. 🍀Afiyet olsun🍀

Yeşilim Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Çatlak Kurabiye
Roka Salatası (Pcos Dostu)
Gelin Pastası
Kaşarlı Pide
Kıymalı Su Böreği
Rüzgar Gülü Tatlısı
Hdabla | © 2025 |