Kapkek

Kapkek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 adet yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2,5 su bardağı un
Üzeri için;
- Ceviz içi
- Damla çikolata
- Sütlü pul çikolata (ben içine koydum)
Kapkek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kapkek için; öncelikle uygun bir karıştırma kabına yumurta ve şekeri alarak beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar karıştıralım.
- Elediğimiz kakao, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek son sefer çırpalım.
- Hazırladığımız hamuru kapkek kalıplarına, üzerinde biraz boşluk kalacak formda kepçe ile paylaştıralım.
- Tüm hamuru paylaştırdıktan sonra kapkeklerimizin üzerine damla çikolata serpelim.
- Hazırladığımız kapkekleri evvelden ısıttığımız 160°c fırında yaklaşık 25-30 dakika pişmeye bırakalım. Mühletin sonunda pişen kapkeklerimiz servise hazır. Afiyet olsun!.
Kapkek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
