Meyveli Kek

Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı dondurulmuş meyve

Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz daha sonra süt sıvı yağ kabartma tozu vanilini ekleyip karıştırıyoruz.
  2. Unuda ek edelim karıştırıp dilediğiniz yağlanmış kalıba dökelim meyveleri unu bulayıp kekin üst kısmına eşit bir biçimde yayalım.
  3. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirelim…….

Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokadolu Yoğurt (12 + Ay)
Havuçlu Cevizli Kek
Fırında Karnabahar
Peynirli Kiraz Soslu Pasta (Käse Kuchen Mit Kirschen)
Ağızda Dağılan Cevizli Tahinli Kurabiye
Tahinli Muhallebi
Hdabla | © 2025 |