Ballı Bademli Kek
Ballı Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 100 gram toz şeker
- 1 çimdik tuz
- 1 paket vanilya
- 100 gram erimiş tereyağ yahut margarin
- 250 gram badem unu
Krokan için:
- 50 gram tereyağ
- 50 gram toz şeker
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı kaymak yahut labne peyniri
- 100 gram file badem
Ballı Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içerisine, yumurtaları, toz şekeri ve tuzu ek edip 5 dakika karıştırın. Sırasıyla öbür materyalleri ek edip tekrar karıştırın ve folyo kağıdı serilmiş tepsiye (24×24) dökün.
- Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika. Pişirme sırasında krokanı hazırlayın.
- Bir küçük tencereye, tereyağı, tozşekeri, bal, kaymağı kısık ateşte eritin ve biraz fokurdamaya bașlayınca file bademi ek edip karıştırın ve ocaktan alın.
- Kekin pişme sırasında dikkatlice krokanı kekin üzerine yayıp tekrar 20 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun arkadașlar🥰
Ballı Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









