Ballı Bademli Kek

Ballı Bademli Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 100 gram toz şeker
  • 1 çimdik tuz
  • 1 paket vanilya
  • 100 gram erimiş tereyağ yahut margarin
  • 250 gram badem unu

Krokan için:

  • 50 gram tereyağ
  • 50 gram toz şeker
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 yemek kaşığı kaymak yahut labne peyniri
  • 100 gram file badem

Ballı Bademli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kabın içerisine, yumurtaları, toz şekeri ve tuzu ek edip 5 dakika karıştırın. Sırasıyla öbür materyalleri ek edip tekrar karıştırın ve folyo kağıdı serilmiş tepsiye (24×24) dökün.
  2. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 25 dakika. Pişirme sırasında krokanı hazırlayın.
  3. Bir küçük tencereye, tereyağı, tozşekeri, bal, kaymağı kısık ateşte eritin ve biraz fokurdamaya bașlayınca file bademi ek edip karıştırın ve ocaktan alın.
  4. Kekin pişme sırasında dikkatlice krokanı kekin üzerine yayıp tekrar 20 dakika pişirin. Ilıdıktan sonra servise hazır. Afiyet olsun arkadașlar🥰

Ballı Bademli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinçli Patates Çorbası
Gül Şeklinde Salam (Sunum)
Fındık Ezmeli Un Kurabiyesi
Çikolatalı Güllaç (Soğuk Baklava Tadında)
3 Malzemeli Tahin Helvası
Oklavasız El Açması Börek
Hdabla | © 2025 |