Ispanaklı Çıtır Börek

Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adat yufka
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
İç harcı için;
- 1 bağ ıspanak
- 2 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
- 1 kase peynir
Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce ıspanakları güzelce yıkayıp, doğrayalım doğradıktan sonrada yıkayalım ki toprağı yeterlice arınsın süzgece alalım, suyu güzelce süzülsün.
- Geniş bir kaba soğanı yemeklik doğrayıp karabiber, kırmızıbiber ekleyip ovalım üzerine ıspanağı ve peyniri ekleyip, karıştıralım. Peynir olarak hangi peyniri istek ederseniz olur ben meskende vardı salamura beyaz peynir biraz kaşar biraz tulum peyniri ekledim güzelce karıştıralım.
- Diğer tarafta yufkaları tezgaha serelim ortadan 2’ye keselim 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip, fırçayla her tarafına sürelim, üzerine 1 yemek kaşığı un serpelim geniş tarafına ıspanağı yayıp rulo yapıp yağlanmış tepsiye dizelim.
- Tüm yufkalara bu süreci uygulayıp, üzerini fırça ile sıvı yağ sürelim 180 derecede 1saat pişirelim.
Ispanaklı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













