Pırasalı Sebze Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın)

Pırasalı Zerzevat Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet pırasa
  • 1 orta uzunluk patates
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Kıyma (isteğe bağlı )
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su b su (200 ml)
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • Tuz
  • Karabiber

Pırasalı Zerzevat Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tüm zerzevatları küçük küpler halinde doğrayın ,maydanoz serviste kullanılacak.
  2. Kıymayı sıvı yağda kavurun daha sonra küpler halinde doğradığımız zerzevatları de kıymaya ek edin ve yeterlice kavurun tüm sebzeler yumuşayana kadar.
  3. İyice yumuşayan sebzeli karışıma iki yemek kaşığı unu ve bir yemek kaşığı tereyağıda ekleyip kavuruyoruz kavrulan karışıma suyumuzu ek edip orta kısık ateşte kaynatıyoruz iki üç dakika kaynayan çorbamızın içine baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Son olarak bir bardak sütümüzü ekleyerek beş on dk ortası özleşmesi için kısık ateşte kaynatıyoruz ve çorbamız hazır servis yaparken yâda dilerseniz altını kapattıktan sonra bir tutam maydanoz ile servis edebilirsiniz.
  5. Ben kıymayla yaptım siz dilerseniz mantar ,tavuk yada dha fazla sevdiğiniz zerzevatları de ekleyerek hazırlayabilirsiniz. Yapıp yiyeceklere afiyet olsun.

Pırasalı Zerzevat Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabaharlı Garnitür
Hindi Etli Arpa Şehriye Pilavı
Soğuk Çay
Kolay Ve En Basitinden Hindistan Cevizli Kurabiyeler
Vişneli Güllaç (Videolu)
Buzluk İçin Tartolet Çanakları (Videolu)
Hdabla | © 2025 |