Ispanaklı Havuçlu Meze
Ispanaklı Havuçlu Meze Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yemek kayığı sıvı yağ
- 2 bağ ıspanak
- 3 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay bardağı yer fıstığı veyak ceviz
- 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber
Ispanaklı Havuçlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ıspanakları temizleyip doğrayalım.
- Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ek edip kavuralım. Akabinde küçük doğranmış biberleri ek edip kavurmaya devam edelim.
- Ardından rendelenmiş havucu ekleyip 5-6 dk soteleyin. Temizlenmiş doğranmış ıspanakları ekleyip tuzunu ek edip, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar kavurup, ocaktan alıp kenara alalım.
- Soğumuş olan ıspanaklı havuçlu mezeye sarımsaklı yoğurt ekleyip karıştırıp, servis tabağına alalım.
Ispanaklı Havuçlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















