Ispanaklı Havuçlu Meze

Ispanaklı Havuçlu Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kayığı sıvı yağ
  • 2 bağ ıspanak
  • 3 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı yer fıstığı veyak ceviz
  • 1 tatlı kaşığı toz tatlı biber

Ispanaklı Havuçlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak ıspanakları temizleyip doğrayalım.
  2. Tavaya yemeklik doğranmış soğanı ek edip kavuralım. Akabinde küçük doğranmış biberleri ek edip kavurmaya devam edelim.
  3. Ardından rendelenmiş havucu ekleyip 5-6 dk soteleyin. Temizlenmiş doğranmış ıspanakları ekleyip tuzunu ek edip, ıspanaklar suyunu çekinceye kadar kavurup, ocaktan alıp kenara alalım.
  4. Soğumuş olan ıspanaklı havuçlu mezeye sarımsaklı yoğurt ekleyip karıştırıp, servis tabağına alalım.

Ispanaklı Havuçlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebzeli Hindi But Sote
Kuymak Karadeniz Usulü
Avokadolu Pancarlı Salata
Limonlu Ve Portakallı Kolay Kurabiye
Patatesli Pide (Kır Pidesi)
Kedi Dili Tatlı
Hdabla | © 2025 |