Nohutlu Pilav

Nohutlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Yarım çay bardağı şehriye
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4,5 su bardağı sıcak su

Nohutlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şehriye ve sıvı yağı kavuralım.
  2. Yıkadığımız pirinç ve bir gece evvelden suda bekleyip haşlanan nohutları ekleyelim, tereyağını da ekleyip, kavuralım.
  3. Sıcak su ve tuzu da ekleyip 15 dakika pişirelim. Servise hazır. Afiyet olsun:)

Nohutlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Badjia
Tam Buğday Ekmeği
Harika Lezzetiyle Tam Ölçü Pastacı Kreması
Kakaolu Süt, Sıcak Çikolata Tarifi
Nohut Tava
Kıymalı Dürüm (Tadına Doyum Olmayan Dürüm)
Hdabla | © 2025 |