Fırında Tavuk

Fırında Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- İsteye bağlı 5 adet patates
- 3 adet kapya biber
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet havuç
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı az kara biber
- 1 yemek kaşığı kekik
- 1 kg tavuk but vs incik
Fırında Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle büyük karıştırma kabına patates, kapya biber, kuru soğan, havuç, domates, 1 yemek kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığından az karabiber, 1 yemek kaşığı kekik, 1 kilo but vesaire inciyi bir karıştırma kabına alıyoruz.
- Hepsini harmanladıktan sonra üzerine dilerseniz zeytinyağı dilerseniz sıvı yağ ekleyebilirsiniz ben yarım çay bardağı kadar ekledim dilerseniz yağlı kağıtta da yapabilirsiniz yapışmaz tepsilerle de yapabilirsiniz.
- Pişirme fırından fırına değişiyor lakin simfer markalı fırınımda 200 derecede pişirdim fanlı. Hazırlama mühleti 10 dakikadır pişirme mühleti ise 40 dakikadır ortada patatesleri denetim edebilirsiniz pişip pişmediğini şimdiden afiyet olsun 🤗.
Fırında Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

