Düğün Çorbası

Düğün Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- Kemikli et veya kesim et
- Su
- 2 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
Düğün Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etlerimizi düdüklüye alalım içine sarımsağı rendeleyip, ek edelim ve 35-40 dk haşlayalım.
- Haşlanan etleri farklı bir tabağa alıp, suyunu çorba yapacağımız tencereye süzelim.
- Etleri tiftikleyelim tenceremizin içine ekleyelim.
- Çorbanın terbiyesi için bir kapta un yumurta ve yoğurdu düzgünce çırpalım.
- Tencereye ek etmeden kesilmesini önlemek için terbiyeyi ılıştıralım. Çorbanın suyundan bir kaç kaşık terbiyeye ekleyelim eklerken karıştıralım.
- Ilıyan terbiyeyi tenceremizin içine yeniden karıştırmaya devam ederek ilave edelim. 5-6 dk kaynadıktan sonra tuzunu ve baharatını ekleyelim.
Afiyet olsun 😋
Düğün Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






