Fırında Milföylü Mor Soğan

Fırında Milföylü Mor Soğan Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet milföy
  • Yarım kilo arpacık mor soğan (orta uzunluk mor soğanda olur)
  • Zeytinyağ
  • Parmesan peyniri (olmasada olur)
  • Kekik
  • Tuz

Fırında Milföylü Mor Soğan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanların kabuklarını soyup yıkayıp kurulalı.
  2. Ortadan ikiye bölüp zeytinyağı koyduğumuz tavaya dizelim önlü artlı pişirelim pişmesine yakın üzerine tuz, karabiber ve kekik serpelim.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına pişen soğanları güzelce dizelim. Üzerine iki milföy hamurunu üstü kapanan biçimde kapatalım.
  4. 170 derece üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarmadan 5 dk evvel parmesan peyniri dökelim tekrar fırının verelim. Peynir eriyince çıkarıp sıcak servis edelim.

Fırında Milföylü Mor Soğan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pürüzsüz Pastacı Kreması (Videolu)
Annemin Prenses Tatlısı
Lahana Sarması
Mis Gibi Ev Berliner’i – Dışı Altın Rengi İçi Dolgulu – ( Alman Mutfağı )
Pazılı Parmak Köfte
Yulaflı Glutensiz Lavaş / Krep
Hdabla | © 2025 |