Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya

Çikolata ganajı için:

  • 120 gram çikolata (ben 80 gram sütlü 40 gram bitter kullandım)
  • 200 ml krema

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle küçük uzunluk bir tencereye tereyağını alarak eritiyoruz.
  2. Ardından unu ek ediyoruz ve kokusu çıkana kadar çırpıcı ile karıştırarak kavuruyoruz.
  3. Kavrulan una sütü ek edip yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
  4. Koyulaşmaya başladığında şekeri ve vanilyayı ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
  5. 1-2 dk kısık ateşte fokurdadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  6. Arada bir karıştırıp birinci sıcaklığının geçmesini bekliyoruz.
  7. Ardından mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
  8. İster borcama isterseniz benim üzere porsiyonluk kuplara dökebilirsiniz. 6 kup çıkıyor.
  9. Çikolata ganajı için çikolatayı bir kaseye alıyoruz.
  10. Ayrı bir cezvede kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz.
  11. Ardından çikolatanın üzerine döküp 1 dk bekliyoruz.
  12. Sonra homojen olana kadar karıştırıyoruz.
  13. Oda sıcaklığına gelen tatlımızın üzerine tekrar oda sıcaklığındaki çikolata ganajını döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  14. Tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirirseniz daha bi lezzetli olur.
  15. Ertesine güne kalırsa lezzet arşa çıkar 😊 afiyet olsun ♥️.

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ramazan Pidesi
Dondurucuya Atmalık Pizza
Erik Kompostosu Ve Erik Marmelatı
Yeşil Elmalı Göbek Salata
Berliner
Patatesli Kıyır Kıyır Börek (El Açması)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet