Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 su bardağı un
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
Çikolata ganajı için:
- 120 gram çikolata (ben 80 gram sütlü 40 gram bitter kullandım)
- 200 ml krema
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küçük uzunluk bir tencereye tereyağını alarak eritiyoruz.
- Ardından unu ek ediyoruz ve kokusu çıkana kadar çırpıcı ile karıştırarak kavuruyoruz.
- Kavrulan una sütü ek edip yoğunlaşana kadar karıştırıyoruz.
- Koyulaşmaya başladığında şekeri ve vanilyayı ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
- 1-2 dk kısık ateşte fokurdadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
- Arada bir karıştırıp birinci sıcaklığının geçmesini bekliyoruz.
- Ardından mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpıyoruz.
- İster borcama isterseniz benim üzere porsiyonluk kuplara dökebilirsiniz. 6 kup çıkıyor.
- Çikolata ganajı için çikolatayı bir kaseye alıyoruz.
- Ayrı bir cezvede kremayı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıyoruz.
- Ardından çikolatanın üzerine döküp 1 dk bekliyoruz.
- Sonra homojen olana kadar karıştırıyoruz.
- Oda sıcaklığına gelen tatlımızın üzerine tekrar oda sıcaklığındaki çikolata ganajını döküyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Tamamen soğuduğunda buzdolabına kaldırıp 2-3 saat dinlendirirseniz daha bi lezzetli olur.
- Ertesine güne kalırsa lezzet arşa çıkar 😊 afiyet olsun ♥️.
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

