Tahinli Pekmezli Kek

Tahinli Pekmezli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 tane yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı az ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı süt
  • 1 tane kabartma tozu
  • 1 tane vanilya
  • 2 buçuk su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı pekmez
  • 1 çay bardağı iri kırılmış ceviz

Tahinli Pekmezli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri kabarana kadar çırpın.
  2. Sonra sırasıyla materyalleri ekleyin ve güzelce çırpın.
  3. Yağlamış olduğumuz yuvarlak yahut kare borcama dökün, üzerine tahini her tarafına gelecek formda gezdirin.
  4. Cevizleri üzerine sepeleyin ve evvelce ısıtılmış 175 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.
  5. Pişirme mühleti farklılık gösterebilir altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  6. Kürdan yardımıyla test edebilirsiniz kürdan temizse kekiniz pişmiş demektir .
  7. Pişen keki fırından alalım 10 dakika birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim, akabinde bir çay bardağı pekmezimizi üzerine gezdirelim yapacak olanlara afiyet olsun.

Tahinli Pekmezli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Arpa Şehriyeli Salata
Baileys Dondurma
Limonlu Ice Tea( Soğuk Çay)
Fırın Sütlaç (Nişastasız)
Ağızda Dağılan Un Kurabiyesi
Çilekli Magnolia
Hdabla | © 2025 |