Yeşil Mercimekli Humus (Trombosit Deposu)

Yeşil Mercimekli Humus (Trombosit Deposu) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı su bardağı yeşil mercimek
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı tahin
- 1 diş sarımsak
- Yarım limon (orta uzunluk limon)(büyük bir limonsa yarısı fazla gelebilir)
- 1 çay kaşığı tuz (tepeleme)
- Yarım çay kaşığı kimyon
Yeşil Mercimekli Humus (Trombosit Deposu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yeşil mercimekleri akşamdan ıslatıyoruz.
- Yumuşasın ki çok kaynatmaya gerek olmasın.
- İçine birkaç damla limon, biraz tuz ekleyebilirsiniz.
- Üstünü biraz geçecek kadar su ile ekliyoruz.
- Birkaç damla limon ve çok az tuz ile kısık ateşte pişiriyoruz.
- Kabukları ayrılmaya başlayınca ateşten alıp suyunu döküyoruz.
- Tamamen düşmüyoruz, hafif sulu bırakıyoruz ki çekerken yumuşak olsun.
- Dibindeki suyla sıcakken el blender’ı ile macundan biraz daha yumuşak bir kıvama getiriyoruz.
- Limon,zeytinyağı ekleyip biraz daha çekiyoruz. Hafif sulu bir kıvam oluşacak. En son tahini ekliyoruz ve böylelikle biraz katılaşıp humus kıvamını alacak.
- Sarımsağı rendeleyip ekliyoruz, tuzu ve kimyonu da ekleyip kaşıklı yalnızca karıştırıyoruz.
- Tabağa alıp kaşığın art tarafıyla form verip ortasında hafif bir çukur oluşturuyoruz.
- Oraya zeytinyağı döküyoruz.
- Üstünü pul biberle, maydanozla ve turşuyla süslüyoruz. Afiyet olsun:).
Yeşil Mercimekli Humus (Trombosit Deposu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

