Güveçte Etli Patlıcan

Güveçte Etli Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 400 gram kuşbaşı et
- 1 adet patlıcan
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet patates
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası (isterseniz yarım ölçü yapıp yarım yemek kaşığıda biber salçası kullanabilirsiniz)
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
Güveçte Etli Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kuşbaşı doğradığımız etlerimizi tavada çeviriyoruz, suyunu saldıktan sonra başka materyallerimizi ekleyip soteliyoruz.
- 5 dakika soteledikten sonra etlerimizi güveçlerimize yerleştirip üzerine azıcık kaşar peyniri ekleyip yağlı kağıt kapatıyoruz.
- Fırın tepsisine su ekleyip üzerine güveçlerimizi koyuyoruz ve güveçleri fırına veriyoruz, 15 dakika fırında kaldıktan sonra çıkartıyoruz. Afiyet olsun♥️.
Güveçte Etli Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





