Portakallı Kurabiye

Portakallı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 120 gram margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 portakal rendesi
  • 1 portakal suyu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3-5-4 su bardağı un (kontrollü ekle)

Üzeri için;

  • Portakal dilimleri
  • Eritilmiş çikolata

Portakallı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Portakalları dilimleyelim bir peçete yardımı ile fazla suyunu alalım.
  2. Diğer yandan tüm materyalleri bir kaba alıp hamuru yoğuralım .
  3. Genişçe açalım ve 2 cm daire biçiminde keselim.
  4. Tepsiye aldığımız hamurun üzerine portakalları koyalım ve bir bardak yardımı ile portakalları sabitleyelim.
  5. Ardından 180 derece fırında azamî 12 dakika pişirelim.
  6. Benmari yöntemi erittiğimiz çikolataya batırıp yağlı kâğıt üzerine koyalım ve donmasını bekleyelim. Afiyet olsun 🌺.

Portakallı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Zeytinyağlı Sarma
Maraş Usulü Sömelek Köfte
Tutmaç Çorbası
Dede Baba Pastası (Kars)
Sağlıklı Glutensiz Simit
Baharatlı Ekmek Kruton
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet