Vişneli Güllaç (Videolu)

Vişneli Güllaç Tanımı İçin Malzemeler
(ölçü klasik su bardağı 200 ml)
- 4 su bardağı süt
- 1 su bardağından biraz az şeker
- 1 paket vanilya
- 100 gram güllaç yaprağı (küçük paket kullandım, 3-4 adet büyük yaprağa denk gelir)
Vişneli sos;
- 2 su bardağı donuk çekirdeksiz vişne
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
Arası için;
- 5 yemek kaşığı fındık kırığı
Vişneli Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye süt,şeker ve vanilya ekleyin karıştırarak şeker eriyene kadar ocakta sütü ılıtın.
- Sütün ılık olması kâfi 🍒
- Güllaç yapraklarını ister borcama ister kaselere yapabilirsiniz ,kase için yaprakları küçük küçük kesin ya da kırın .
- Kaselere güllaç yapraklarından koyun ,bir kepçe süt gezdirin ,tekrar güllaç yaprağı ve süt ekleyin.
- Ara kata bir kaşık fındık ekleyin ,fındığın üzerine kırık güllaç yaprakları ve biraz daha süt gezdirin.
- Yaprakların sütü düzgünce çekmesi için en az 25 dakika bekletin 🍒
- Vişneli sosu hazırlayın tencereye vişne ,şeker,nişastayı alın, kısık ateşte karıştırın .
- Vişneler suyunu salmaya başlayınca karıştırarak kaynatın kaynayan yoğunlaşan sosu ocaktan alın.
- Güllaç kaselerine hisse edin güllaçlar buzdolabında düzgünce soğuyana kadar dinlendirin 🍒 .
Vişneli Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




