Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek (Videolu)

Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 paket kuru maya
- 3 yemek şeker
- 1 yumurta beyazı (sarısı üzerine)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 -6.5 su bardağı un denetimli olarak
- 100 gr oda sıcaklığında tereyağı
İç harcı için:
- 1 su bardağı tahin
- 1/2 (yarım) çay bardağı şeker
- 1 su bardağına yakın ince çekilmiş ceviz
Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle maya,ılık süt, ılık su ve şekeri yoğurma kabına alalım ve şöyle bir karıştıralım.
- Ardından içerisine yumurta beyazı,tuz ve unu denetimli bir halde ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- Daha sonra içine oda sıcaklığında tereyağı ekleyerek yoğuralım, güzelce yoğurup üzerini kapatalım 45 dakika mayalanmaya bırakalım.
- Bu ortada iç harcı için materyalleri kaşıkla karıştıralım.
- Mayalanan hamuru 2 3 dakika yoğuralım maya kokusunu çıkartalım.
- Ardından 7 -8 modüle bölelim ve bir parçayı yuvarlak açalım üzerine iç harçtan sürelim kenara alalım.
- Diğer hamurlarıda tıpkı formda açarak her seferinde iç harç sürelim.
- Üst üste koyup 40 cm çapında açalım akabinde ince halde kesimlere keselim.
- Uçlarına birer kesik atıp kruvasan üzere saralım tepsiye dizelim yumurta sarısı sürüp 180 derece evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim .
- Yaklaşık 25 dakikada pişiyor fırından çıkınca büsbütün soğumasını bekleyelim akabinde buzluğa hava almayacak bir kapta saklayalım istediğiniz vakit tavada ısıtarak servis edebilirsiniz afiyet olsun

Ramazanda Buzluk İçin Tahinli Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

