Sütlü Kadayıf

Sütlü Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram kadayıf

Kadayıfları yağlamak için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 2 su bardağı su

Hem üzeri hem içi için

  • 1.5 su bardağı çekilmiş ceviz

Sütlü Kadayıf Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sütlü şerbeti hazırlamak için tencereye 3 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı suyu alıp kaynatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
  2. Soğuduktan sonra 3 su bardağı sütü ek edip karıştırıyoruz.
  3. 500 gram hazır kadayıfı tel tel olması için açalım.
  4. Üzerine erittiğimiz tereyağı gezdirip her yerine yedirmeye çalışalım.
  5. Bir fincanın içine kadayıfları güzelce yerleştirip 1 tatlı kaşığı çekilmiş ceviz koyun ve kenarlarından güzelce toparlayıp aksi çevirip tepsiye dizelim.
  6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Fırından çıkan tatlımıza soğuyan sütlü şerbeti yavaş yavaş gezdirelim.
  8. Kadayıfın şerbetini güzelce çekmesi ve yumuşaması için hiçbir yerinin kuru kalmaması gerekiyor.
  9. Bu sebeple şerbeti her yerine güzelce döktüğümüzden emin olalım.
  10. Tatlımızın şerbetini uygunca çekmesi için yaklaşık yarım saat dinlendirelim.
  11. Sütlü hazır kadayıf tatlısını dilediğiniz halde süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Sütlü Kadayıf Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Patlıcan Sarma
Su Böreği
Yaprak Sarma
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Sütlaç
Pudingli Pasta (Fakir Pastası)
Hdabla | © 2025 |