Saksı Tatlısı

Saksı Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Saksı için;
- 80 gram çikolata
İç dolgusu için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 kaşık nişasta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 poşet krem şanti
- 1 dolu yemek kaşığı sürülebilir çikolata
- 1 paket vanilin
- Çilek, muz (istediğiniz meyve olur)
- Kek parçaları
Üzerinin süslemesi için;
- 4-5 adet kakaolu bisküvi
- Taze nane, fesleğen, reyhan üzere otlar
Saksı Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İçinin kreması ile başlıyoruz.2 su bardağı süte un,nişasta,şekeri ekleyip karıştırıyoruz, ocağın altını yakıp kaynayana kadar devamlı karıştırarak pişiriyoruz ve ocağı kapatınca vanilin ekleyip karıştırıp soğutuyoruz.
- 1/2 su bardağı soğuk sütü 1 poşet krem şanti ile çırpıyoruz ve büsbütün soğuyan kremamıza güzelce karıştırıyoruz.
- Bu karışımdan 3 yemek kaşığı başka bir kaba alıyoruz ve içine sürülebilir çikolata ekleyip karıştırıyoruz.
- Böylelikle 2 çeşit kremamız oldu.
- Elinizde kek yoksa 1 paket küçük hazır keklerden de kullanabilirsiniz.
- Benmari erittiğimiz çikolatayla karton bardağın içini kaplayıp buzdolabına bırakıyoruz donması için.
- Hazır olan bardaklarımızı alıp içinden çikolatayı yavaşça çekip çıkarıyoruz, içine sırasıyla beyaz krema, kek, meyve, çikolatalı krema ile dolduruyoruz.
- En üstüne rondodan geçirdiğimiz kakaolu bisküvileri de toprak manzarası için seriyoruz ve elinizdeki otlarla bir fidan manzarası veriyoruz.
- *ben bazen ortasına meyveli sos da koyuyorum, bazen de kremasını 3-4 başka çeşit yapıyorum lakin bu sefer daha kolay hali ile yaptım, size de fikir olsun.
- Hepsi bu kadar, sormak istediklerinizi yorumlardan sorabilirsiniz 🤍.
Afiyet, şifa olsun.
Saksı Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








