Kakuleli Muskatlı İç Pilav

Kakuleli Muskatlı İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı baldo pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü ve cam fıstığı
  • 1 çay kaşığı öğütülmüş toz kakule
  • Yarım çay kaşığı karabiber ve muskat rendesi
  • Yarım çay kaşığından az toz tarçın
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • 1 çay tuz toz şeker limon suyu
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve dereotu

Kakuleli Muskatlı İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirinçi ılık tuzlu suda beş dakika bekletelim, yıkayalım süzelim.
  2. Soğan ve sarımsağı rendeleyelim ,tencereye soğanı sarımsağı koyalım bir dk kavuralım.
  3. Sonra fıstığı koyalım bir dk daha kavuralım ,ılık tuzlu suda bekletip yıkayıp suzdüğümuz kuş üzümü koyalım.
  4. Yıkadığımız pirinçi ekleyelim, kısık ateşte bir iki dk kavuralım.
  5. Sıcak suyu dökelim karıştıralım, sonra kuru nane dereotu maydanoz hariç başka baharat ve tuzu ek edip karıştıralım.
  6. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım, kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim.
  7. En son suyu çekince ince kıyılmış maydanoz ,dereotu ,kuru nane grup karıştıralım.
  8. Demlendikten 10 dk sonra servis yapalım.

Not,:su olarak tavuk suyu yahut et suyu da olur not:kakule taneleri diş kabuğunu soyalım içinden çıkan taneleri havana koyalım toz haline gelene kadar dövelim çabucak ezilip dövülüyor dış kabuğu soymadan kullanmayalım.

Kakuleli Muskatlı İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Midye Börek
Sarımsaklı Karnabahar
Mezgit Tava
Kabaklı Tarçınlı Çörek
Bulgurlu Kabak Dolması Tarifi (Kıymasız)
Muhammara
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet