Cookie

Cookie Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağı yahut margarin
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 çay bardağı un
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 70 gram bitter yahut sütlü çikolata
- 1 çay bardağı damla çikolata
- 2 çay kaşığı kakao
Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yoğurma kabına 125 gram tereyağı, 1,5 çay bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı nişasta, 1 paket vanilin, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu, 1 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuz alınarak güzelce karıştırılır.
- Üzerine 3 çay bardağı un azar azar eklenerek hamur yoğurulur.
- Kurabiye hamuru elde ettikten sonra üzerine 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi ve 70 gram bitter yahut sütlü çikolata ek edilerek karıştırılır.
- Bir çay bardağı damla çikolata ek edilecek karıştırıldıktan sonra hamur kakaolu ve sade kurabiyeler hazırlamak üzere 2 eşit modüle ayrılır.
- Kakaolu kurabiye hamuru olarak ayrılan hamura 2 çay kaşığı kakao ek edilerek yoğurulur.
- Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınır ve elimiz ile yoğurularak yağlı kağıt serilen tepsiye dizilir.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
- Fırından çıkartılan kurabiyeler hala sıcakken altı düz bir bardak yardımı ile düzleştirilir.
Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
