Klasik Siron Tarifi

Klasik Siron Tanımı İçin Malzemeler

  • Dilediğiniz kadar kurutulmuş siron yufka
  • Üzerini kapatacak kadar sarımsaklı yoğurt
  • Tuz
  • Sıcak su

Üzeri için;

  • Eritilip yakılmış tereyağ

Klasik Siron Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yiyeceğiniz kadar sironu süzgeçe alın.
  2. Her yerini ıslatacak kadar üzerinden sıcak suyu akıtın.
  3. Sonra servis tabağına dizin.
  4. Bir süre bu formda beklesin ve yumuşasın.
  5. Bu sırada sarımsaklı yoğurdu da hazırlayın ve oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.
  6. Yoğurda tuz da ek edin ve karıştırıp sironun üzerine dökün.
  7. Sironun her yerini kapladıysa tamamdır.
  8. Bir süre de bu biçimde beklesin ve sironlar yoğurtla birlikte güzelce yumuşasın.
  9. Yiyeceğiniz vakit dilediğiniz kadar tereyağ yakıp üzerine gezdirin ve bu eşsiz lezzetin tadını çıkarın ☺️.

Klasik Siron Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pişi (Mayasız Ve Yumurtasız)
Portakallı Kek
Kabak Çığırtma
Masum Börek (Videolu)
Karışık Pide
Yumuşacık Kıymalı Poğaça
Hdabla | © 2025 |