Yakut Renkli Ayva Tatlısı

Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet ayva
  • 10 fincan şeker
  • Yarım fincan hibiskus
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 2 su bardağı su

Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ayvaların kabuğunu soyup iki yarım ayva olacak formda bölüyoruz. Toplamda 10 yarım ayva elde ediyoruz.
  2. Ayvaların iç kısımları üst gelecek biçimde yayvan bir tencereye diziyoruz. Herbirinin üzerine 1 fincan şeker gelecek halde ekliyoruz.
  3. 2 bardak suyu ayvaların bulunduğu tencerenin tabanına döküyoruz. Tarçını ve hibiskusları da ekliyoruz.
  4. Tencerenin kapağını kapatıp ayvalar renk alana ve yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Suyu da hafif şerbetimsi kıvam alınca soğumaya bırakıyoruz.
  5. Üzerine tercihe nazaran kaymak, krem şanti ya da krema eklenebilir.

Afiyet olsun 🙂.

Yakut Renkli Ayva Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sadece Üç Malzemeyle Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifi (Videolu)
Tava Böreği
Elmalı Turta
Deniz Kızlı Pasta
Dubai Güllaç
Yağ Çekmeyen Kolay Pişi (Mayasız)
Hdabla | © 2025 |