Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba

Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo kemikli dana kaburga
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı karabiber
- 3-4 defne yaprağı
- 1 bardak su
- 1 paket glutensiz makarna
- Yeteri kadar makarna haşlama suyu
Terbiye için;
- 1 adet limon
- 1 adet yumurta
- 2 kaşık yoğurt
- 1 yemek kaşığı tuz
- 4-5 diş sarımsak
Üzerine;
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etli kemikleri düdüklü tencere içine alalım ve üzerine 4-5 modüle böldüğümüz soğanı, karabiberi, defne yapraklarını ve bir bardak suyu ekleyip 20dk pişirelim. (kemikler sıyırma ise kemiklerin üzerini kaplayacak kadar su eklemeniz gerekli. ).
- Düdüklü tencerenin altını kapatıp kapağını açmadan bir 20 dk daha bekleyin.
- Düdüklü tencerenin kapağını açın ve etleri bir tasın içine alıp soğutun.
- Etlerin kemiklerini çıkarıp etleri küçük modüllere ayırın. ( yaklaşık 3 çorbalık et çıkabiliyor tabi et oranına nazaran değişir). Et yağlı ise yağları da ayrıyeten yemeklere katmak için saklayın.
- Düdüklü tenceredeki et suyunu (yaklaşık 3-4 bardak kadar olur) ikiye bölün (yarısını et suyu olarak yemeklerinizde kullanmak üzere dolapta saklayabilirsiniz. ).
- Glutensiz mısır makarnasını haşlayıp suyunu bir tencere içine süzün. Bu formda dolapta iki üç gün saklayabilirsiniz.
- Düdüklü tencere içindeki et suyu üzerine makarna suyunu ve kemiklerinden ayırdığınız etlerin bir kısmını ekleyip kaynatın.
- Terbiye için limon, yumurta, yoğurt, sarımsak rendesi ve tuzu bir tas içinde uygunca çırpın.
- Terbiye sosu üzerine bir kepçe çorbadan ekleyin ve karıştırarak tüm sosu çorbanın içine aktarın.
- Çorbayı bir mühlet kısık ateşte kaynatın.
- Üzeri için kırmızı pul ve toz biberi bir cezve içinde yağda kavurun.
Çorbanız hazır afiyet olsun.
Bu tanımda maksat bol nişasta içeren makarna suyunu pahalandırmak.
Glutensiz Makarna Suyuna Et Suyu Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




