Tavuklu Tirit

Tavuklu Tirit Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül açılmış tavuk budu
- 2 adet kuru yufka
- 4-5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Tavuklu Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk butlarını tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz.
- Haşladığımız suyla yufkaları ıslatacağımız için kenarı alıyoruz.
- Yufkayı rulo biçiminde sarıyoruz.
- Parmak kalınlığında kesiyoruz ve fırın için uygun tepsiye diziyoruz.
- Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz ve üzerleri kızarana kadar fırına veriyoruz.
- Haşlanmış tavuk etlerini güzelce didikliyoruz.
- Kızaran yufkaların üzerine tavuk suyunu gezdirerek yumuşamasını sağlıyoruz.
- Tavuk suyuyla ıslatılmış yufkaların üzerine didiklenmiş tavukları yerleştiriyoruz.
- Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.
- Tereyağını eritip üzerine pulbiber ekliyoruz.
- Yoğurdun üzerine de rengi gezdiriyoruz.
- Yemeğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




