Tavuklu Tirit

Tavuklu Tirit Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 modül açılmış tavuk budu
  • 2 adet kuru yufka
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber

Tavuklu Tirit Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk butlarını tencereye alıyoruz ve haşlıyoruz.
  2. Haşladığımız suyla yufkaları ıslatacağımız için kenarı alıyoruz.
  3. Yufkayı rulo biçiminde sarıyoruz.
  4. Parmak kalınlığında kesiyoruz ve fırın için uygun tepsiye diziyoruz.
  5. Üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz ve üzerleri kızarana kadar fırına veriyoruz.
  6. Haşlanmış tavuk etlerini güzelce didikliyoruz.
  7. Kızaran yufkaların üzerine tavuk suyunu gezdirerek yumuşamasını sağlıyoruz.
  8. Tavuk suyuyla ıslatılmış yufkaların üzerine didiklenmiş tavukları yerleştiriyoruz.
  9. Hazırladığınız sarımsaklı yoğurdu üzerine döküyoruz.
  10. Tereyağını eritip üzerine pulbiber ekliyoruz.
  11. Yoğurdun üzerine de rengi gezdiriyoruz.
  12. Yemeğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Tirit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Makarna – Fesleğenli Domates Sos, Sarımsak Ve Parmesan
Pizza Poğaça
Ramazanda Favori Tarifiniz Karamelli Sütlaç
Nişastalı Kurabiye
Yılbaşı Soframız
Fırında Kabak
Hdabla | © 2025 |