Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 250 gram tereyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Alabildiği kadar un

İçi için:

  • 1 adet büyük uzunluk elma
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı şeker

Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmaları rendeleyin, bir tavada suyunu çıkarana kadar kavurun.
  2. Tarçını da ek ederek bir müddet daha kavurun.
  3. İç malzemeyi soğuması için bekletmeye bırakın ve hamuru hazırlamaya başlayın.
  4. Şeker ve yumurtayı köpürene kadar karıştırın.
  5. Sonra süt, yağ, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığını elde edene kadar yoğurun.
  6. Hamurdan ufak modüller koparıp yuvarlayın ve oval form verin.
  7. Bıçak yardımı ile uzunluğuna kesin ve içine elmalı iç gereçten ekleyin.
  8. Tepsiye dizip fırına verin ve sık sık denetim ederek pembeleşene kadar pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.

Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekersiz Granolalı Kek
Fesleğen Soslu Kremalı Makarna
Mini Güveç Kabında Elmalı Turta
Haşhaş Dolgulu Krep
Vişneli Cheesecake
Lezzeti Şahane Ispanaklı Gözleme
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet