Elmalı Kurabiye

Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 250 gram tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı nişasta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Alabildiği kadar un
İçi için:
- 1 adet büyük uzunluk elma
- 2 çay kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı şeker
Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmaları rendeleyin, bir tavada suyunu çıkarana kadar kavurun.
- Tarçını da ek ederek bir müddet daha kavurun.
- İç malzemeyi soğuması için bekletmeye bırakın ve hamuru hazırlamaya başlayın.
- Şeker ve yumurtayı köpürene kadar karıştırın.
- Sonra süt, yağ, vanilya, kabartma tozu, nişasta ve unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü yumuşaklığını elde edene kadar yoğurun.
- Hamurdan ufak modüller koparıp yuvarlayın ve oval form verin.
- Bıçak yardımı ile uzunluğuna kesin ve içine elmalı iç gereçten ekleyin.
- Tepsiye dizip fırına verin ve sık sık denetim ederek pembeleşene kadar pişirin. Pudra şekeri ile servis edin.
Elmalı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




