Lokanta Usulu Tavuk Haşlama

Lokanta Tarzı Tavuk Haşlama Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kalçalı but yahut 4 adet baget
- 1 adet patates
- Yarım soğan
- 1 adet havuç (yarısı doğrama yarısı rende)
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı un
- Bir yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Su
Lokanta Yöntemi Tavuk Haşlama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Düdüklünüzü ölçüsünde su doldurun ve tavukları içine atıp 2. Ayarda 20 dk haşlayın.
- Ayrı bi tencerede yağ eritin rende olan soğanla rende olan havucu güzelce kavurun sonra sarımsak ekleyin yeterlice kavurun.
- 1 yemek kaşığı tepeleme unu da yavaş yavaş ekleyin kavurun o un kokusu çıkına kadar hafif kısık ateşte.
- Düdüklüde olan tavuk suyunu ince süzgeçten yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın daima unlar pütürleşmesin.
- İstediğiniz ölçüde suyunuzu ekleyince hafif kaynar olduktan sonra birinci evvel dilim havuçları içine atın.
- Sonra tavuklar en son da patatesleri içine satıp kaynatmaya bırakın.
- Tuzunu ister düdüklüde ekleyin ister pişerken ben düdüklüde ekliyorum.
- Patatesler yumuşayınca altını kapatabilirsiniz lakin tencerenin kapağı yarı açık kalsın.
- Servis ederken de ister karabiber serperek ister sade formda servis edebilirsiniz.
Şifa olsun insallah 🍵❣️🌸.
Lokanta Adabı Tavuk Haşlama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









