Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart

Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin yahut tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2.5-3 su bardağı un (kıvama göre)

İç harcı için:

  • 3 adet orta uzunluk elma
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz

Üzeri için :

  • Pudra şekeri

Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur materyalleri ile kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz. Unu denetimli bir halde ekliyoruz.
  2. Hamurun üçte birini poşete sarıp buzluğa ,diğer kısmınıda poşete sarıp olağan buzdolabında yarım saat kadar dinlendiriyoruz.
  3. Bu ortada tavaya soyup rendelediğimiz elmaları ve şekeri ekleyip suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Pişmeye yakın tarçın ve cevizli ekliyoruz. Biraz daha pişirdikten sonra soğumaya bırakıyoruz.
  5. Yağlanmış yada yağlı kağıt serdiğimiz tart kalıbına elimizle hertarafına kenarları da dahil gelecek formda yayıyoruz.
  6. Soğumuş olan elmalı harcı üzerine eşit bir formda yayıyoruz.
  7. Buzlukta beklettiğimiz hamuru elmalı harcın üzerine rendeliyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar yaklaşık 35-40 dk pişiriyoruz.
  9. Fırından çıkarıp soğuyan tartımızın üzerini pudra şekeri serpiştiriyoruz.Afiyet olsun 🤗.

Ağızdan Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Enfes Sünger Kek
Pirpirin Aşı Çorbası (Semiz Otu)
Gavurdağı Salatası
Kız Kıza Date Masası
Nohutlu Pilav
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi)
Hdabla | © 2025 |