Soğanlı Erişte Yoğurtlusu

Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 adet büyük soğan
- 3 diş sarımsak
- Yoğurt
- 200 gr erişte
- 1 avuç ceviz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Erişteler haşlanması için içine tuz eklenmiş kaynar suya bırakılır.
- Soğanlar ince ince doğranır üzerinde 2yemek kaşığı zeytinyağı eklenerek soğuk tavada kısık ateşte karamelize edilmeye bırakılır.
- Sarımsaklar ezilir.
- Bir kapta ezilmiş sarımsak,zeytinyağı,karamelize soğan bir kaç çeşit karıştırılır üzerine yoğurt ve tuz eklenerek tekrardan karıştırılarak yoğurda soğan ve sarımsak aroması verilir.
- Hazırlanan yoğurduğumuza haşlanmış erişte de eklenir ve karıştırılır.
- Bir tavaya zeytinyağı ve kırılmış ceviz eklenir ve yağ cevizin rengini alana kadar beklenir.
- Yağ ocaktan alınır hafif soğuyunca üzerine pul biber eklenir.
- Son olarak da tabaklama yapılır afiyet olsun.
Soğanlı Erişte Yoğurtlusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









