Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaçalar (Çayınız Demlenene Kadar Hazır Olacak)

Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaçalar (Çayınız Demlenene Kadar Hazır Olacak) Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tane yumurta (beyazı içine sarısı üzerine)
  • Aldığı kadar un (yumuşak ele yapışmayan bir hamur olmalı)
  • Yarım demet kadar dereotu (ince doğranmış)

İç harcı için;

  • Peynir

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pekmez
  • Susam

Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaçalar (Çayınız Demlenene Kadar Hazır Olacak) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için gereken bütün gereçleri güzelce karıştırıp, unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yapalım.
  2. Minik minik bezeler yapıp elimizle açıp içine peynir koyup kapatalım. Fazla büyük ve kalın değil böyle minik minik ince açarsanız daha güzel olacaktır.
  3. Fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı, sıvı yağ̆ ve pekmez karışımı sürelim çatalla çizik yapıp susam serpelim.
  4. 175 derecelik ısıtılmış fırında pişirelim.Afı̇yet olsun.

Kıyır Kıyır Mayasız Dereotlu Poğaçalar (Çayınız Demlenene Kadar Hazır Olacak) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Taze Börülce Salatası
Vişneli Beyaz Despati Pasta
Fırında Pişirmeden Porsiyonluk Ağlayan Kek
Omaç (Ekmek Köftesi)
Milföy Midye Börek
Pilav Üstü Tavuk
Hdabla | © 2025 |