Kıvamında Süt Helvası

Kıvamında Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 buçuk su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım paket vanilya

Kıvamında Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını birinci etapta güzelce eritelim gerisinde unu ekleyelim ve güzelce kavuralım.
  2. Un kokusu çıkınca yavaş yavaş sütü ekleyelim birebir vakitte daima karıştırmaya devam edelim.
  3. Sütün ısınmasına fırsat vermeden yumurta sarısı ve şekeri ekleyelim karıştırmaya devam edelim.
  4. Muhallebi piştikten sonra vanilyasını ekleyelim çırpmaya devam edelim (istenirse blendırın doğrama baslığı ile çırpabilirsiniz hiç pütürcük kalmıyor).
  5. Sonra ısıya sağlam kaplara eşit formda dağıtalım.
  6. Kenara alalım ve bi 5 dakika kadar üstünün kaymak tutmasını bekleyelim o sırada da fırını 190 derece de açın.
  7. Üstü kaymak tutana kadar fırında ısınmış olur.
  8. Sonrasında fırına berin ve üstü yandıktan sonra kenara alın ve sıcaklığının çıkmasını bekleyin.
  9. İster ılık ister sıcak ister soğuk servis edebilirsiniz afiyet bal olsun 🥰🪽🙏🏽.

Kıvamında Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltı Menüsü
Kaşarlı Patlıcan Musakka
Bebeğimin Kahvaltısı
Domates Çorbası
Mini Ekmek Pizza
Tavuk Dürüm
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet