Sömelek Köfte

Sömelek Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 su bardağı sıcak su
- 200 gram kıyma
- Yarım su bardağı irmik
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı karabiber
Haşlamak için:
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı limon tuzu
Sosu için :
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için;
- Yoğurt
- Nane
Sömelek Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kabın içine bulgur ve sıcak suyu alalım, bulgurun kabarması için 10 dakika bekleyelim.
- Üzerine un, irmik, kıyma, yumurta, baharatlar ve tuzu ekleyelim. Güzelce yoğuralım.
- Hazırladığımız harçtan küçük modüller alarak serçe parmak boyutunda uzun küçük kesimler oluşturalım.
- Bu kademede ılık su yanınıza alın ortada elinizi suya batırarak daha kolay şekillendirirsiniz.
- Köfteler hazır olunca küçük bir tencerede suyu kaynatıp içine limon tuzu ekleyin.
- Kaynayan suya dikkatlice köfteleri atalım 7-8 dakika kadar pişirelim haşlanan köfteleri bir kepçe yardımıyla sıcak suyun içinden çıkaralım.
- Ayrı tarafta tereyağı eritelim.
- Üzerinde salçayı ekleyelim karıştıralım.
- Tuzu ve naneyi ekleyelim.
- Üzerine köfteleri ek edip dikkatlice karıştıralım.
- Köfteleri servis tabağına alıp üzerine yoğurt döküp servis yapalım. Deneyecek olan herkese afiyet olsun 😋.
Sömelek Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











