Zeytinyağlı Pırasa Yemeği (Videolu)

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg pırasa
- 3 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı pirinç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 4 kaşık kadar sıvı yağ
- 1.5 çay bardağı sıcak su
Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pırasa ve havuçları verev (jülyen) formda doğrayın,tencereye 3-4 kaşık sıvı yağ,1 çay bardağı zeytinyağı dökün ve havuçları tuz ile birlikte güzelce kavurun.
- Pırasaları da ekleyip karıştırın sonra üzerine 1 tatlı kaşığı şeker,2 yemek kaşığı pirinç ekleyip kavurun ve 1 limonun suyunu da sıkıp üzerine 1. 5çay bardağı sıcak su ek edip kaynadıktan sonra en küçük ocakta altı kısık biçimde yavaş yavaş pişirin.
- ✅️Zeytinyağlı yemekleri kesinlikle pişirdiğiniz tencerede soğutun,tamamen soğuduktan sonra servis tabağına alın.
Afiyet olsuuunn 🌼🌼. Ayrıntılı tanımı için youtube kanalıma beklerim link bırakıyorum 👇

Zeytinyağlı Pırasa Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












