Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet havuç (orta büyüklükte)
- 3 adet közlenmiş kapya biber
- 10 adet kornişon turşu (küçüklerinden)
- 2 adet sarımsak
Sosu için:
- Yoğurt
- Tuz
- (dilerseniz kızartılmış pul biberli yağ ekleyebilirsiniz üzerine 🙂
Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havuçları rendeleyip tavaya alıp bir tık yumuşacak halde zeytinyağında pişiriyoruz. (ortalama 3-4 dakika pişirdim).
- Kapya biberi ,turşuları küçük küçük doğradım, akabinde sarımsağı rendeleyerek pişirdiğim havucu da üstüne ekleyerek bir tıp karıştırdım.
- Son olarak yoğurt sosunu hazırlayarak hazırladığım havuç taratorun üstüne ekleyerek karıştırdım(ben üzerine yağlı sos eklemedim dilerseniz siz ekleyebilirsiniz) afiyet olsun👩🏻🍳.
Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




