Havuç Tarator

Havuç Tarator Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet havuç (orta büyüklükte)
  • 3 adet közlenmiş kapya biber
  • 10 adet kornişon turşu (küçüklerinden)
  • 2 adet sarımsak

Sosu için:

  • Yoğurt
  • Tuz
  • (dilerseniz kızartılmış pul biberli yağ ekleyebilirsiniz üzerine 🙂

Havuç Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle havuçları rendeleyip tavaya alıp bir tık yumuşacak halde zeytinyağında pişiriyoruz. (ortalama 3-4 dakika pişirdim).
  2. Kapya biberi ,turşuları küçük küçük doğradım, akabinde sarımsağı rendeleyerek pişirdiğim havucu da üstüne ekleyerek bir tıp karıştırdım.
  3. Son olarak yoğurt sosunu hazırlayarak hazırladığım havuç taratorun üstüne ekleyerek karıştırdım(ben üzerine yağlı sos eklemedim dilerseniz siz ekleyebilirsiniz) afiyet olsun👩🏻‍🍳.

Havuç Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

+5 Ay Bebek Öğünü
Tavuklu Sultan Kebabı
Taze Peynirli Pide
Tel Tel Açılan Kaşarlı Poğaça
Sarma Tatlısı
Lokanta Usulü Acılı Ezme
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet