Saçaklı Poğaça

Saçaklı Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket toz maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine)
- Aldığı kadar un (yaklaşık 6,5-7 su bardağı)
Üzerine;
- Yumurta sarısı
Arasına ve kenarlarına;
- İstediğiniz çeşit peynir (ben labne peynir kullandım)
- Maydanoz
- Kaşar peyniri rendesi
Saçaklı Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamuru yoğuralım. Yoğurma kabına ılık sütü ve suyu, mayayı ve şekeri alıp karıştıralım.
- Sonra sıvı yağı, yumurta beyazlarını ve tuzu koyup un eklemeye başlayalım.
- Hamurun kıvamı hafif ele yapışan bir kıvamda olmalı.
- Hamuru toparlamak için elinize az sıvı yağ alıp toparlayalım.
- Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 1 saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlayarak tepsiye diziyoruz.
- Tepside de 20 dakika kadar tepsi mayası yapıp üzerlerine ayırdığımız yumurta sarısını sürerek evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Fırından çıkan poğaçalar soğuduğunda ortalarına peynir sürüp kenarlarını da maydanoz ve kaşar peyniri rendesine bulayarak servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Saçaklı Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




