Ramazan Pidesi (Ev Usulü)

Ramazan Pidesi (Ev Usulü) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- Çörek otu
- Susam
Ramazan Pidesi (Ev Usulü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, tuz, şeker ve bütün sıvı materyaller şeker eriyene kadar karıştırılır.
- Un denetimli bir biçimde ek edilir.
- Yumuşak bir hamur olması gerekir.
- Hamurun üzerini streçleyip pak bir örtü ile örtülür.
- Mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
- Hazır olan hamur yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alınır.
- El ile bastırarak yuvarlak olacak halde açılır.
- Üzerine yumurtalı yoğurt karışımı dökülür.
- Parmak uçları ile bastırarak kare kare şekillendirilir.
- Çörek otu ve susam serpilir.
- Tepside tekrar mayalanması için bir saat kadar bekletilir.
- Önceden ısıtılmış 200 °c fırında üzeri kızarana kadar denetimli pişirilir. Afiyet olsun.
Ramazan Pidesi (Ev Usulü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












