Fırında Lokum Gibi Karnabahar Kızartması

Fırında Lokum Üzere Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük uzunluk karnabahar
- 1 çay bardağı sıvı yağ ( isterseniz yarım zeytinyağı yarım çay bardağı sıvı yağ koyabilirsiniz)
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Fırında Lokum Üzere Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar yıkanır.
- Küçük kesimler halinde bölünür.
- Karnabaharları ayırdıktan sonra enine hakikat kesilir ince olması lazım.
- Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir.
- Karnabaharlar dizilir.
- Sosuna rendelenmiş sarımsak yağ tuz ve baharatları da ekleyip karıştırılır.
- Fırça yardımı ile karnabaharların üstüne sürülür.
- 175 dereceli fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir.
- Haşlamadan karnabaharlarımız lokum üzere pişer. 😊.
Bu pratik kızartmayı kesinlikle denemelisiniz.
Fırında Lokum Üzere Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





