Havuçlu Elmalı Kek

Havuçlu Elmalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk havuç
- 1 adet küçük elma
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı (silme) toz tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
Havuçlu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havucu ve elmanın kabuğunu soyup doğrayın.
- Rondoya koyun, yumurtaları, yağı ve şekeri ilave edin. Rondoyu çalıştırıp gereçleri çekin.
- Karışımı yoğurma kabına alın. Kuru materyalleri ekleyip mikserle karıştırın.
- Karışımı kek kalıbına boşaltın.
- 180°c de evvelce ısıtılmış fırında 40-45 dk pişirin.
- ! Birinci 15dk fırın kapağını açmayın. Üstü kızardıktan sonra denetimli pişirin.Afiyet olsun.
Havuçlu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



