Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos)

Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos) Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kilo domates
  • 5-6 adet közlenmiş kapya biber
  • Yarım kilo kıl biber
  • 3 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • 2,5 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz (miktarını kendi damak tadınıza nazaran ayarlayın)

Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce domatesleri bol suyla yıkayın dört yahut beşe bölün uygun tencereye alın.
  2. Ocağın altını açın ,domateslerin üzerine bir yemek kaşığı tuz ekleyin, tuz daha çabuk domatesleri yumuşatcaktır.
  3. Domatesler güzelce piştikten sonra köz biberleri kaynayan domatese ekleyin ,blenderla beş dakika kadar püre haline gelene kadar çekin.
  4. Bu basamakta öteki materyalleri sırasıyla ekleyin karıştırın kuyulaşana kadar kaynatın.
  5. En az on dakika kaynatın ve sıcak sıcak kavanozlara koyup çabucak kapağını kapatın zıt çevirip bir gün üzeri örtülü bekletin.
  6. Sonra karanlık serin bir yerde koruma ediniz. Deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Not; kapaklarımı bir taşım kaynattım bu formda kavanozları kapatım.

Köz Biberli Domates Sos (Kahvaltılık Sos) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ejder Meyveli Sütlü Tatlı
Pratik Çıtır Yufka Börek
6 Kişilik Pankek Tarifi
Ziron
Mayonezli Dereotlu Kıyır Poğaça
Orman Meyveli Kremalı Tatlı
Hdabla | © 2024 |