Elmalı Cheesecake Çörekleri

Elmalı Cheesecake Çörekleri Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için:
- 4 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yumurta
- 65 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 10 gram instant maya
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 tutam tuz
Elmalı harç için:
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı esmer şeker yada toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
İç dolgusu için :
- 200 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilin
Kıtırı için :
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım su bardağı un
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
Glasur için:
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı süt
Elmalı Cheesecake Çörekleri Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için gerekli tüm materyaller ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz, hamurun üzerini örtüp 1 saat mayalanması için bekletiyoruz.
- Bu ortada elmaları soyup küçük küpler halinde doğruyoruz, tavamızı ısıtıyoruz, 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritiyoruz, akabinde elmaları şeker ve tarçını ek edip elmalar suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz, en son üzerine nişasta ve suyu karıştırıp ek ediyoruz, 2 dakika daima karıştırarak pişiriyoruz, kıvam alınca ocaktan alıp ılımaya bırakıyoruz.
- İç dolgusu için labne, valinya şekeri ve toz şekeri karıştırıyoruz.
- Hamuru 9 bezeye bölüp yuvarlıyoruz, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştiriyoruz, bezelerin üzerini örtüp 15 dakika tekrar mayalandırıyoruz.
- Bu ortada kıtır hamuru için tüm materyalleri bir kasenin içerisinde iki elimizle ufalayarak karıştırıyoruz.
- Ardından bezelerin ortasına una batırılmış bir bardak ile bastırıyoruz (elinizden geldiğince ortasını geniş tutunuz).
- Hamurun kenarlarına yumurta sarısı sürüyoruz, ortasını evvel iç dolgu ile doldurup 1 yemek kaşığı elmalı harçtan koyuyoruz, üzerlerine kıtır hamurdan serpiştirip evvelce 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika kadar pişiriyoruz.
- Soğuduktan sonra üzerlerine glazür gezdiriyoruz.Afiyet olsun 🌸.
Elmalı Cheesecake Çörekleri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



