Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket instant maya
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 3,5 su bardağı un (un çeşidine nazaran değişiklik gösterebilir)

Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mutfak şefinde ya da elde yoğurabiliriz.
  2. Önce unu ve başka tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım.
  3. Üzerini streç sinema ile sarıp 25 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.
  4. Tezgaha biraz un atıp hamuru üzerine koyalım.
  5. 8 eşit kesime bölüp elimizle beze haline getirelim.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bezeleri dizelim.
  7. 10-15 dakika üzerini kapatıp tepside mayalandıralım.
  8. Kabaran ekmeklerimizin üzerine fırça ile su sürelim.
  9. Susam ya da çörek otu üzerine ekleyebiliriz.
  10. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun:))).

Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurt Eşliğinde Kabak Mücver
Ek Gıda Dönemi Siyah Mercimek Yemeği
Niğde Tava ( Kurban Bayramına Lezzetli Bir Tarif )
Çilek Dolgulu Kremalı Pasta (Videolu)
Pratik, Diyet Kahvaltı
Trakya Sini Mantısı
Hdabla | © 2025 |