Hamburger Ekmeği

Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket instant maya
- 2 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı ılık süt
- 3,5 su bardağı un (un çeşidine nazaran değişiklik gösterebilir)
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mutfak şefinde ya da elde yoğurabiliriz.
- Önce unu ve başka tüm materyalleri karıştırıp yoğuralım.
- Üzerini streç sinema ile sarıp 25 dakika kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Tezgaha biraz un atıp hamuru üzerine koyalım.
- 8 eşit kesime bölüp elimizle beze haline getirelim.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye bezeleri dizelim.
- 10-15 dakika üzerini kapatıp tepside mayalandıralım.
- Kabaran ekmeklerimizin üzerine fırça ile su sürelim.
- Susam ya da çörek otu üzerine ekleyebiliriz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk kadar pişirelim.Afiyet olsun:))).
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

