Sebzeli Börek

Sebzeli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 adet yufka

İçi için;

  • 400 gram tavuk göğüs
  • 1 adet orta uzunluk kereviz
  • 2 adet büyük uzunluk havuç
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 1 adet kapya biber
  • 15 adet mantar (250-300gr)
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 3-4 kereviz yaprağı
  • 1,5 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Sosu için;

  • 1 şişe maden suyu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı süt

Sebzeli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tüm gereçler küçük küçük doğranır, farklı tencerelerle haşlanır. Eklediğim fotoğraflara bakabilirsiniz.
  2. Haşlanan materyaller büyük bir tencerede sıvı yağ ile sotelenir.
  3. Sosu hazırlanır.
  4. Yufkayı serip içine hazırladığımız sosu sürdükten sonra 2. Yufkayı serip kare formda keseriz.
  5. Hazırladığımız iç harçtan kare biçimde kestiğimiz yufkanın tam ortasına 2 yemek kaşığı harç ekleriz.
  6. Zarf halinde katlarız, iç harç bitene kadar bu süreci tekrarlarlarız .
  7. Kalan sosla üstlerini soslarız .
  8. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
  9. Pişme mühleti fırına nazaran değişir alt üst fanlı yahut fansız olarak pişirebilirsiniz.

Deneyecekler olanlara afiyet şifa olsun bir sonraki tanımda görüşmek dileğiyle. 🙂.

Sebzeli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Köstebek Pasta
Ispanaklı En Kolay Börek
Portakallı Kek (Kabuklu)
Damla Çikolatalı Muffin
Sushi
Tereyağlı Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet