Sebzeli Börek

Sebzeli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet yufka
İçi için;
- 400 gram tavuk göğüs
- 1 adet orta uzunluk kereviz
- 2 adet büyük uzunluk havuç
- 1,5 su bardağı bezelye
- 1 adet kapya biber
- 15 adet mantar (250-300gr)
- 2 adet orta uzunluk patates
- 3-4 kereviz yaprağı
- 1,5 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 1 şişe maden suyu
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
Sebzeli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tüm gereçler küçük küçük doğranır, farklı tencerelerle haşlanır. Eklediğim fotoğraflara bakabilirsiniz.
- Haşlanan materyaller büyük bir tencerede sıvı yağ ile sotelenir.
- Sosu hazırlanır.
- Yufkayı serip içine hazırladığımız sosu sürdükten sonra 2. Yufkayı serip kare formda keseriz.
- Hazırladığımız iç harçtan kare biçimde kestiğimiz yufkanın tam ortasına 2 yemek kaşığı harç ekleriz.
- Zarf halinde katlarız, iç harç bitene kadar bu süreci tekrarlarlarız .
- Kalan sosla üstlerini soslarız .
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 35-40 dk üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişme mühleti fırına nazaran değişir alt üst fanlı yahut fansız olarak pişirebilirsiniz.
Deneyecekler olanlara afiyet şifa olsun bir sonraki tanımda görüşmek dileğiyle. 🙂.
Sebzeli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








