Cevizli Kurabiye

Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 2.5 su bardağı un( az gelirse biraz daha ekleyebilirsiniz)
  • 1 çay bardağı küçük kırılmış ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın( isteğe göre)

Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağı, sıvı yağ̆, pudra şekeri ve nişastayı bir kaba alıp yoğuruyoruz.
  2. Ardından un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Yumuşak, ele yapışmayan, şekil verilebilir bir hamur elde ediyoruz.
  3. Daha sonra küçük küçük kırdığımız cevizleri ekliyoruz. ( ı̇steğe göre tarçında ekeleyebilirsiniz ben ekledim çok lezzetli oluyor) daha sonra minik olacak şekilde yuvarlayıp yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize koyuyoruz.
  4. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında pişiriyoruz. (altlarının kızarması kâfi üstlerini çok fazla kızartmayın) afiyet olsun🥰.

Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiğ Börek
Patlıcanlı Börek
Yayla Çorbası
Cilt Dostu Kolajen Deposu Domates Çorbası
Coleslaw Salatası
Yumurtalı Karnabahar Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet