Kalabalık Misafirler İçin Poğaça Tarifi

Kalabalık Konuklar İçin Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 8 yemek kaşığı şeker
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarıları üstüne)
  • 3 yemek kaşığı kuru maya
  • Aldığı kadar un

Kalabalık Konuklar İçin Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak bütün gereçleri karıştırıyoruz.
  2. Sonra unu yavaş yavaş ekleyerek kulak göğsü kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
  3. 40 dk maylandırıyoruz.
  4. Sonra küçük modüller alıp yuvarlayalım, tepsiye dizip 40 dk daha maylandırıyoruz.
  5. Mayalandıktan sonra üstünü 2 yumurta sarılarını sürerek susam serpiyoruz.
  6. Her birini 25- 30 dk pişiriyoruz.Afiyet olsun:).

Kalabalık Konuklar İçin Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tek Tencerede Dana Etli Şehriye
Karınca Tatlısı
Portakallı Kakaolu Kek (İki Muhteşem Lezzetin Buluşması İle Ortaya Çıkan Lezzet Bombası)
Yaş Pasta Lezzetinde Bisküvili Pasta (Videolu)
Sultan Tatlısı
Çilekli Milkshake
Hdabla | © 2024 |