Kolay Poğaça

Kolay Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram margarin
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un

Kolay Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısında margarin, süt ,sıvı yağ ,tuz, yumurta akı uygunca karıştırılır.
  2. Karışıma un azar azar eklenerek yoğrulur.
  3. Un ile birlikte kabartma tozu da eklenir.
  4. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
  5. İçerisine istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz.
  6. İstenilen hal verilir.
  7. Bu gereçten 20 adet poğaça çıkıyor.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve 200 derecede kızarana kadar pişirilir.
  9. İlk sıcağı çıkınca servis edilir.Afiyet olsun.

Kolay Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Yumuşacık Kek
Mantarlı Kremalı Makarna
Pirinç Unlu Peynirli Poğaça
Bol Soslu Yumuşacık Islak Kek (Videolu)
Yumurtasız Yayla Çorbası
Künefe
Hdabla | © 2025 |